Itsenäisyydestä ja sen symboleista

06joulu

Rakkaus isänmaahan, talvisota, siniristilippu ja leijonavaakuna. Nämä tulevat monille mieleen kun puhumme itsenäisyydestämme. Ne ovatkin osa meidän omaa kulttuuriamme, suomalaisuutta. Samalla tulee esille monia muita asioita, niin historiasta kuin tästä päivästä. Kipeitä, ikäviä kohtaloita, hankalasti käsiteltäviä yksityiskohtia ja syyttelyä toisia kohtaan. Otsikoin kirjoitukseeni symbolit ja toin ne jo heti alussa esille. Sanon tämän nyt suoraan: kukaan ei ole ominut kenenkään symboleita tai isänmaallisuutta. Se on roskapuhetta. En halunnut tästä kirjoituksesta synkkää ja ikävää, vaan arvokkuutta korostavaa. Toisin kävi.

Finlayson edustaa monelle myös suomalaisuutta. Onkin hyvin irvokasta, että juuri tämä maineikas yritys lähtee syyttämään ihmisiä leijonavaakunamme ryöstöstä. En pureudu Finlaysoniin sen enempää, vaan itse asiaan, sillä tämä ei ole mikään uusi väite. Varsinkin kansallismielisiä on syyllistetty leijonakorujen vääränlaisesta käytöstä. On annettu ymmärtää, että muut eivät enää voi vaakunaa käyttää, jottei tule yhdistetyksi väärien aatteiden kannattajaksi. Ei, näin se ei ole. Jos tunnette näin, niin on syytä katsoa peiliin. Onko kuitenkin niin, että kansainvälisen hurmoksen myötä juuri te katsoitte leijonan kuvastan jotain teille väärämielistä? Te hylkäsitte leijonavaakunan ja halveksuitte isänmaallisuutta. Te piditte sitä junttina. Pitäkää leijonariipusta, ei sitä kukaan ota teiltä pois.

Itsenäisyyspäivä näkyy rähinöinä. Se ei ole mikään suomalainen ilmiö, vaan yllättävän yleistä. Meillä rähinäperinne käynnistyi käytännössä kuokkavierasjuhlista. Ääriryhmien protestista linnanjuhlia vastaan. Olkoon kyseiset juhlat kuinka turhaa pröystäilyä tahansa, niin ei se oikeuta mellakoimaan. Kuokkavierasjuhlien osalta irvokkainta on oikeastaan se, että yksi voimakkaasti esillä ollut päsmäri päätyi myöhemmin itse juhlavastaanotolle. Tarkoitan Paavo Arhinmäkeä, jolle kuokkavierasjuhlat olivat vain keino kerätä ääniä. Tämä vasemmistopoliitikkojen perinne jatkuu, sillä mellakointia on todennäköisesti edessä myös tänään. Antifastinen Varisverkosto takaa tämän juhlinnan muodon. Heidän järjestämässään tapahtumassa on mukana myös vasemmistoliiton ja vihreiden toimijoita aivan järjestötasolta saakka. Mikä meteli siitä nousisikaan jos perussuomalaisten nuorisojärjestö olisi järjestönä mukana kansallisosialistien tapahtumassa? Ei ole, mutta vasemmistoliitolla ja vihreillä on selkeät sympatiat vasemmistoanarkistisiin mellakoiviin ja väkivaltaisiin ääriryhmiin. Miksi tämä ei nouse otsikoihin?

Minulle itsenäisyys on merkinnyt mahdollisuutta kansalle, meille kaikille, hallita omaa elämäänsä ilman orjuutusta. Kyse ei ole valtion tai valtiovallaan kunnioittamisesta, vaan omasta työstämme paremman yhteiskunnan puolesta. Se mikä on kenenkin mielestä parempi yhteiskunta, on kuitenkin hyvin subjektiivista. Minulle se on pienen ihmisen mahdollisuutta turvata oma elämänsä ilman, että joku on aina sinun taskullasi hankaloittamassa elämääsi. Valitettavasti sosiaalidemokratian nousu vei pienen ihmisen mahdollisuudet ja loi keinotekoisen hyvinvointiyhteiskunnan, joka perustuu juuri sinun työsi varastamiseen. He kutsuvat sitä yhteisöllisyydeksi, minä kutsun sitä välinpitämättömyydeksi. Meille kaikille on selvää, että oikea yhteisöllisyys muodostuu sinun ja minun omasta tahdostamme auttaa läheisiämme. Siihen ei tarvita välistävetäjiä. Itsenäisyys on osa tätä aitoa yhteisöllisyyttä, jotain sellaista mitä halusimme aikanaan puolustaa.

Itsenäisyys on arvokkuutta ja arvokasta. Sen takia sitä pitää juhlia sen edellyttämällä tavalla. Se on yhteisöllisyyttä ja yhdessäoloa. Se on vahva sidos nuorten ja vanhusten välillä, kaikkien meidän yhteinen juhla. Juhlikaamme itsenäisyyttämme rauhallisesti ja arvokkaasti hyviä perinteitä kunnioittaen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *